BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


marți, 16 ianuarie 2018

PASUL 12 - O trezire spirituala

<< Promisiunea pasului 12 este că, în momentul în care am ajuns in acest punct al programului nostru de recuperare, vom fi experimentat o "trezire spirituală". Ce înseamnă exact acest lucru și ceea ce atrage după sine va varia cu siguranță de la persoană la persoană. Cu toate acestea, Cartea mare a Alcoolicilor Anonimi o caracterizează drept o "schimbare de personalitate suficientă pentru a determina recuperarea". Astfel, esența unei "treziri spirituale" pentru oricine este marcat printr-o schimbare de atitudine - sau cum Dr. Silkworth a spus-o, "o întreagă schimbare psihică" - provenita din lucrul cu cei unsprezece pasi anteriori și apoi punerea în aplicare a principiilor fundamentale asociate fiecarui pas in viata de zi cu zi.

După ce am facut in felul meu cei 12 pasi, in acest punct al procesului de recuperare, eu pot afirma că promisiunea unei "trezire spirituală" a devenit realitate pentru mine. În primul rând, obsesia de a bea alcool a fost inlaturata. Viața mea nu mai este dominată de gânduri de a bea, ba chiar nu le mai am de loc.

Pe masura ce am progresat prin pașii, am învățat multe despre sinceritate, curaj, mărturisire, voință, umilință, vigilență, rugăciune și meditație, non-actiune, integritate, compasiune, repararea greselilor, iertare, acceptare, perseverență și înțelepciune.

Am întotdeauna posibilitatea de a alege, și, prin urmare, nu mai pot arunca vina asupra altora și nici sa imi reiau rolul de victima. Această schimbare de percepție este monumentală pentru că este ceea ce m-a transformat dintr-o poziție de lipsă de putere într-o poziție de putere - puterea de a alege spiritul meu, indiferent de circumstanțele vieții.

Desigur, practicând principiile spirituale, nu este întotdeauna ușor. Inca mai am de lucru cu mine. Sunt recunoscător pentru previziunea autorilor celor 12 pași care au știut că "noi nu suntem sfinți" și că scopul va fi întotdeauna "un progres spiritual, mai degrabă decât perfecțiunea spirituală". Dar progres am făcut cu siguranță. Nu sunt aceeași persoană fără speranță, care a început acest proces. Viața mea are un nou sens, un nou scop și este marcat printr-un nivel de pace, libertate și seninătate pe care nu l-am cunoscut inainte . Am experimentat un grad mare de recuperare a corpului, mintii și spiritului. Altfel spus, am avut o trezire spirituală.

Mergand mai departe, știu că aceste binecuvântări de recuperare vor rămâne si se vor imbunatatii doar în măsura în care particip la propria mea condiție spirituală și atât timp cât ajut pe alții să scape de sclavia alcoolului. Așa cum se spune la intalniri "Nu putem păstra ceea ce avem fără să dam mai departe". Și așa voi face, atata timp cat am sa urmez aceasta cale ... >>

Step 12: A Spiritual Awakening

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu