BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 6 ianuarie 2016

DESPRE RESENTIMENTE


PUNÂND PE HÂRTIE

Nu e treaba mea de a diagnostica lumea, cu puterile mele magice "oferite" de abstinență, nici nu este de datoria mea  să scot la iveala 'trusa' mea de instrumente spirituale și să încerc să repar pe cineva din jurul meu. 
AA este un program de atracție, nu de promovare. Dacă am îndoieli, mai bine îmi țin gura închisă. Dacă sunt un exemplu nu trebuie să explic, iar dacă mă trezesc în postura de a da prea multe explicații, probabil fac o treabă destul de proastă în a fi un exemplu.

Alcoolicii Anonimi sugerează că atunci când ne ocupăm de resentimente, să le punem pe hârtie. 
Chiar și după ce am învățat că nu sunt preșul de la ușă, am înțeles că nu e o dovadă de istețime să mă confrunt imediat cu o situație care mă irită. De fapt, scriind un inventar rapid și punând gândurile și sentimentele în ordine mă pot confrunta cu situația în mod adecvat și pot vorbi despre ce a cauzat cu adevărat resentimentele, mai degrabă decât a mă lua gura pe dinainte despre furia mea.  
Una este să spui "Te rog, nu face glume despre ceea ce fac" și alta este "Mă enervează când faci glume pe seama a ceea ce fac." În cazul din urmă voi crea doar o discuție despre sentimentele mele și nivelul meu de sensibilitate emoțională și nu este ceea urmăresc de fapt, și anume stabilirea unor limite.  
Punând pe hârtie tot ce are legătură cu resentimentele pot vedea cu claritate înainte de a deschide gura.

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA
si
Citeste Revista Noi înşine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu