BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 23 iunie 2017

"Durerea este inevitabila, dar suferinta este optionala".„Durerea este un fenomen obiectiv relativ fizic; suferinta este rezistenta noastră psihologică la ceea ce se întâmplă. Evenimentele pot crea dureri fizice, dar ele în sine nu creează suferință. Rezistența creează suferință. Stresul se întâmplă atunci când mintea rezista la ceea ce este ... Singura ta problemă în viața este rezistența minții la viață așa cum se desfășoară ea.”

- Dan Millman

(Preluare de pe Prietenii lui Bill)

Se mai spune: "Durerea este inevitabilă, dar suferința este opțională". 

Durerea poate fi definita ca senzația fizică a corpului care răspunde unor stimuli negativi și suferinta ca reacția noastra la durere. Este important să diferențiem durerea și suferința, pentru că oricât de inevitabilă este durerea, avem o anumită libertate atunci când vine vorba de suferință.


Cea mai mare dificultate în lucrul cu durerea nu este durerea în sine; este modul în care reacționăm la aceasta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu