BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 31 ianuarie 2016

FILE DE CAIET #33 - EMOTII SI SENTIMENTE


Dupa parerea DEX-ului:
EMÓȚIE, emoții, s. f. Reacție afectivă de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțită adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate;
SENTIMÉNT, sentimente, s. n. Proces afectiv specific uman, care exprimă atitudinea omului față de realitate.


<<Emotiile sunt reactii fizice ce apar in corpul nostru. Ele sunt automate, ca raspuns la schimbare, prin urmare nu le alegem noi si sunt, de multe ori sub nivelul constient. Exista cinci emotii universale, cu o amprenta fiziologica distincta si un comportament facial recunoscut de catre noi toti: frica, furia, tristetea, dezgustul si bucuria. Fiecare dintre acestea au activatori predictibili care pot fi externi sau interni. Deasemenea, pot sa apara emotii secundare, ca reactie la emotiile primare (emotii despre emotii), care ne capteaza atentia, in timp ce raspunsul nostru emotional initial ramane nedetectat de catre noi. De exemplu, cand ne infuriem si devenim nervosi peste masura, emotia primara este furia dar, in acelasi timp putem sa simtim si anxietate sau vinovatie, emotii secundare care apar pentru ca ne-am pierdut controlul asupra situatiei sau asupra noastra. Ce detectam este neputinta si lipsa de control. Emotiile secundare de multe ori au rol defensiv, ca un scut protectiv in fata intensitatii celor primare.
Pe de alta parte, sentimentele sunt mai degraba o consecinta mentala a emotiilor, imagini cu sens, ganduri sau raspunsuri ce acompaniaza emotiile fizice resimtite la schimbare. Sunt, daca vreti, cealalta parte a monedei, experienta subiectiva a reactiei fizice automate.
Sentimentele includ:
– perceptia experientei in sine, ce simte sau ce face corpul tau in timp ce traieste o emotie
– perceptia gandurilor pe care le ai asociate cu acea emotie
– perceptia altor reactii corporale sau senzatii care apar odata cu o anume emotie
Sentimentele noastre sunt un raspuns la emotia noastraa, intr-un context particular. Ele includ perceptia si judecata noastra relativ la emotia pe care o simtim intr-un anumit moment. Sunt mult mai subiective, variate si specifice decat emotiile si nu sunt universale, oamenii putand trai sentimente diferite ca raspuns la aceleasi emotii, influentate fiind de cultura sau societatea din care fac parte, familie sau circumstante particulare de viata.
Ca urmare, sentimentele noastre asociate anumitor emotii ne altereaza modul in care percepem o anumita experienta sau felul in care exprimam o emotie.>>

Articol de pe net - fragment

Dacă la emie atașezi un gând devine sentiment.

Stefan
P.S.: NU UITA SA TE BUCURI DE VIATA

Citeste Revista Noi înşine !

siNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu