BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 18 iunie 2017

asemanarile si nu diferentele

Citatul săptămânii

"Toate nefericirile sunt rezultatul comparaţiilor."


Când eram în toiul bolii mele, aveam o viziune destul de eronată asupra lucrurilor. În loc să mă gândesc la lucrurile pe care le aveam, comparam mereu ce au alţii cu ce am eu. În timp ce conduceam pe Autostrada Pacific Coast, mă uitam la fiecare casă de pe Plaja Malibu şi îi invidiam şi îi priveam cu resentimente pe oamenii care aveau aşa vieţi minunate. La restaurante vedeam cupluri care savurează o cină romantică şi mă compătimeam singur la bar. Mă comparam mereu cu ce nu aveam, şi în acest fel, puţina fericire pe care o mai aveam, se strecura ca nisipul prin sită.
Înainte să ajung la prima Întrunire, cel mai bun prieten mi-a făcut o recomandare. Mi-a zis să caut asemănările şi nu diferenţele. Ştia cât de critic şi de convins sunt de ideile mele şi ştia că dacă îmi îndreptam mintea mea magnifică pe diferenţe, atunci, nu aş fi rămas. Acesta a fost un sfat de om înţelept. În timp ce căutam asemănările, am încetat să mă mai compar şi am început să simt că fac parte din grup. Odata ce am aflat că cei mai mulţi dintre noi se simteau inferiori, şi această comparaţie cu alţi oameni, locuri sau lucruri era doar un alt mod în care alcoolismul ne alimenta nemulțumirea, am găsit o soluţie.
Lista cu lucruri pentru care să fiu recunoscător este un instrument spiritual care este des folosit. Înţelegând că mintea mea caută automat tot ce-i mai rău, folosesc acel lucru pentru a reveni la sănătate mintală. Oricând mă simt inferior, sau când mă compar involuntar cu alţii, mă opresc şi fac, mental sau scris, o listă cu 25 de lucruri pentru care sunt recunoscător. Din aceasta fac parte sănătatea mea, abstinenţa mea, conştientizarea relaţiei cu Puterea Mea Superioară, frumoasa mea căsnicie şi toate celelalte lucruri, incluzând capacitatea de a visa şi de a avea obiective din nou. Când termin de făcut lista de binecuvântări, termin şi cu comparaţiile. Şi, odată ce am realizat cât de multe am, fericirea mi se întoarce.

Sursa- Wisdom of the Rooms- Quote of the Week

Preluare de pe Prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu