BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 30 iunie 2017

sa gasesc o cale

<< Dupa ce am cedat sau mai degraba m-am simtit eliberata din lupta fara speranta ca as putea, vreodata, sa controlez alcoolul, acum ma simt, oarecum, deosebit de sensibila, nesigura si vulnerabila. Odata cu intrarea intr o alta lume, o lume noua, pentru mine apar vechile emotii, o serie de experiente din trecut si un anume tipar comportamental dinainte. Chiar daca sunt deosebit de bucuroasa si multumita ca nu mai beau si ca sunt in deplina experimentare a unei altfel de viata, frumoasa si sanatoasa, totusi undeva in spate, in fondul existentei mele exista o neliniste care inca isi face simtita prezenta si se face auzita. Cand acel norisor roz a inceput sa se destrame si mi-a ramas multumirea ca acest ciclu coplesitor al dependentei mele a fost intrerupt, am descoperit ca totusi viata nu este atat de simpla doar pentru faptul ca nu mai consum si ca sunt in recuperare. Ea vine cu provocarile ei, cu suisuri si coborasuri si unele dinte aceste contexte ma gasesc total nepregatita. Mecanismul meu de aparare in astfel de situatii era alcoolul, iar acum ca am intrerupt consumul, ma simt descoperita, vulnerabila si , uneori, nu stiu ce alegeri sa fac. Ani buni de zile am negat si am evitat emotiile, experientele si amintirile dureroase. Furia, rusinea, vinovatia, etc. ies acum la iveala pentru ca acum nu mai este alcoolul care sa ma faca sa nu le simt. Acum , iata, a venit momentul sa-mi constientizez problemele mentale, emotionale, fizice, spirituale care au fost bine ascunse si nerecunoscute de mine ani buni. Va trebui sa le scot la suprafata, sa gasesc o cale de a lucra cu ele si apoi sa le elimin pentru ca altfel ele imi vor controla din nou viata.
Durerile interioare trebuie treptat vindecate pentru ca doar astfel vom putea face , pas cu pas, drumul spre identitatea noastra si vom putea avea o viata in abstinenta senina.
Bill Willson scria: " Oare ce trebuie sa asteptam de la desteptarea spirituala este abstinenta fara alcool? Nu, abstinenta este un simplu inceput, este doar primul dar al primei desteptari. Daca vrem sa primim si alte daruri, desteptarea noastra trebuie sa continue."


C-L, R. - Preluare de pe prietenii lui Bill

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu