BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 8 ianuarie 2016

PASUL 13 - continuare


Pericolele Pasului 13
 • La inceputul abstinentei persoanele pot fi foarte vulnerabile. Prin urmare, este ușor in a se profita de ele, iar acest lucru ar putea fi considerat manipulare.
 • La inceput, abstinenta necesita toata atenția personala. Nou venitele nu își pot permite să fie distrase de o nouă relație sexuală. 
 • Cand lucrurile se inrautatesc, așa cum se întâmplă aproape întotdeauna cu acest tip de relație, nou venita ar putea folosi acest lucru ca justificare pentru a recidiva.
 • Când membrii AA mai vechi au astfel de acțiuni, se discrediteaza intreaga comunitate. Iar acest lucru poate fi suficient pentru a indeparta noile membre de grup - chiar și pe cele care într-adevăr au nevoie de sprijin.
 • În unele cazuri nou venitele au apelat la alcool din cauza abuzului sexual. Încercările de Pas 13 le va face sa se simta in nesiguranta în cadrul reuniunilor. 
 • Persoanele care încearcă des pasul 13 cu o nou venita se comportă într-un mod care este lipsit de etică și manipulativ. Pentru ca oamenii să progreseze în recuperarea lor este important sa traiasca o viață onestă și etică - în cazul în care nu reușesc să facă acest lucru vor dezvolta probabil sindromul de betie uscata. 
 • Există unele persoane în AA care se mută de la o nou venita la alta. Acestia pot face un mare deserviciu reputației comunitatii și diminueaza sansa atingerii unei abstinente de durata. 

Aspecte ale personalitatii adictive care pot conduce la Pasul 13

 • Tendința de a acționa impulsiv. Individul este de natură să facă lucruri fără să se gândească la posibilele consecințe ale acțiunilor lor.
 • Incapacitatea de a întârzia satisfacerea unei dorinte.
 • Un sentiment de instrainare fata de alte persoane. Acest lucru poate însemna că individul este atras de cei care par vulnerabili.
 • O stima de sine scazuta care conduce la ideea ca șansa lor de a dezvolta o relație este cu cei care sunt vulnerabili.
 • O toleranță ridicată pentru deviere de la reguli care sunt acolo pentru a fi incalcate.
 • Nesiguranta în relații, ceea ce poate însemna că relațiile lor tind să fie de scurtă durată si ca se mișcă de la o întâlnire sexuală la alta. 
Intrati in abstinenta oamenii au nevoie sa indeparteze acele defecte de caracter care i-au condus la comportamente adictive. daca nu reusesc acest lucru se pot intoarce la astfel de comportamente distructive, cum este si pasul 13.  
Scopul programului in 12 pasi este de a permite individului să scape de personalitatea adictiva si sa găsească seninatatea adevărată în viață. 

Modalitati de a gestiona Pasul 13
 • Este acceptabil de a avea o relație sexuală cu un alt membru al grupului, dar numai atunci când ambii parteneri sunt siguri de abstinenta lor. Uneori, chiar și cei cu o abstinenta mai mare de un an pot fi vulnerabili pentru o relație.
 • În cazul în care un sponsor face orice tip de avans sexual este vital să se încheie cu această relație imediat. Un sponsor este acolo pentru a oferi sprijin și consiliere. In cazul în care încearcă să exploateze această relație în alte moduri poate fi extrem de dăunător pentru nou venit.
 • Nou-veniții ar trebui să evite orice tip de relație sexuală în primul an de recuperare. Abstinenta să fie prioritatea lor, iar relațiile sexuale ar putea supune acest lucru la risc.
 • Flirtul este un comportament normal. Acesta este de obicei inofensiv, dar este important modul în care cealaltă persoană reactioneaza - uneori pot fi flirturi nevinovate, ceea ce înseamnă altceva. Dar exista riscul ca unii oameni sa vada flirtul ca lumina verde pentru a face un avans sexual.
 • De obicei este sugerat ca membrii sa aleaga un sponsor de același sex. Motivul este de a preveni ca relația de sponsorizare sa fie infectata cu tensiune sexuală.
 • În cazul în care comportamentul de flirt al unui membru il face pe nou venit sa se simta inconfortabil este bine sa vorbeasca cu sponsorul lui despre asta. Această persoană cu mai multă experiență ar trebui să fie în măsură să ofere sfaturi despre cum să gestioneze situația.
 • Rar, pot exista unele grupuri cu membrii care au astfel de preocupari. În astfel de cazuri se recomanda schimbarea cu alt grup.

Articolul complet aici: The 13th Step in Recovery

 

Un comentariu: