BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 9 ianuarie 2016

STOP!


Motto: 
"Când te opreşti să alergi după lucrurile greşite, le dai lucrurilor bune şansa de a te găsi" 

OPRESTE-TE DIN A MAI PETRECE TIMP CU PERSOANELE NEPOTRIVITE. Viaţa este prea scurtă pentru a o petrece cu oameni care nu merită. Dacă cineva te vrea în viaţa lui, îţi va face loc în ea, nu trebuie să te zbaţi tu pentru un loc acolo. Niciodată nu încerca să te bagi cu forţa în sufletul cuiva care trece cu vederea valoarea pe care o ai. Aminteşte-ţi mereu că prietenii adevăraţi nu-ţi sunt cei ce sunt lângă tine când eşti fericit, ci cei care îţi sunt aproape când iti este cel mai greu.
OPRESTE-TE DIN A MAI FUGI DE PROBLEME. Înfruntă-le cu capul sus. Nu va fi uşor. Nu este nicio persoană în lume care poate depăşi fără greşeală toate complicaţiile cu care viaţa ne pune faţă în faţă. Nu suntem făcuţi să rezolvăm instantaneu toate problemele apărute. Nu aşa am fost creaţi. De fapt, am fost creaţi să ne supărăm, să ne întristăm, să fim răniţi, să ne împiedicăm şi să cădem. Pentru că tocmai asta este întregul scop al vieţii - să ne înfruntăm problemele, să învăţăm din ele, să ne adaptăm şi să le rezolvăm în timp. Asta e, în cele din urmă, modul în care devenim persoanele care suntem.
OPRESTE-TE DIN A TE MAI MINȚI. Poţi minţi pe oricine din lumea întreagă, însă nu te poţi păcăli pe tine.Vieţile ni se îmbunătăţesc numai când acceptăm provocările care ne apar în cale. Iar cea mai dificilă dintre provocări este aceea de a fi sinceri cu noi înşine.
OPRESTE-TE DIN A TE MAI PUNE PE ULTIMUL LOC. Cel mai dureros lucru este să te pierzi pe tine insuti când iubeşti pe cineva prea mult, uitand că şi tu eşti special. Da, ajută-i pe ceilalţi, dar ajută-te şi pe ţine. Dacă există vreodată vreun moment perfect pentru a-ţi urmă visul sau pentru a face ceva care contează pentru ţine, acel moment e acum.
OPRESTE-TE DIN A MAI ÎNCERCA SĂ FII CEEA CE NU EȘTI. Una dintre cele mai mari provocări în viaţă este să să fii tu însuţi într-o lume care încearcă să te facă precum toţi ceilalţi. Cineva va fi întotdeauna mai frumos decat ţine, mai deştept sau mai tânăr, însă nimeni nu poate fi ca tine. Nu te schimba pentru ca oamenii să te placă. Fii tu însuţi şi oamenii potriviţi te vor iubi pe ţine, cel autentic.
OPRESTE-TE DIN A MAI ȚINE CU DINȚII DE TRECUT. Nu vei putea începe următorul capitol din viaţa ta, dacă vei continua să te gandesti mereu si mereu la ultimul.
OPRESTE-TE DIN A-ȚI MAI FIE FRICĂ SĂ GREȘEȘTI. Făcând ceva şi obţinând un rezultat greşit este mai productiv decât să nu faci nimic. Orice reuşită are o urmă de eşec în spatele ei şi orice eşec te conduce spre succes. Vei ajunge să regreţi mai mult lucrurile pe care nu le-ai făcut decât pe cele pe care le-ai făcut.
OPRESTE-TE DIN A TE MAI MUSTRA PENTRU GREȘELILE VECHI. Putem iubi persoanele nepotrivite şi putem plânge pentru lucrurile greşite, însă, indiferent ce întorsătură ia viaţă, un lucru este sigur: greşelile ne ajută să găsim acele persoane şi acele lucruri care sunt potrivite pentru noi. Toţi greşim, toţi ne zbatem şi chiar toţi regretăm anumite lucruri din trecutul nostru. Orice lucru care ţi se întâmplă, bun sau rău, te pregăteşte pentru un moment care urmează să vină.
OPRESTE-TE DIN A MAI ÎNCERCA SĂ ÎȚI CUMPERI FERICIREA. Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevărul este că lucrurile care ne aduc cu adevărat fericirea sunt gratuite – dragostea, râsul, munca cu pasiune ... 
OPRESTE-TE DIN A MAI AȘTEPTA FERICIREA DE LA ALȚII. Dacă nu eşti mulţumit cu ţine, aşa cum eşti, nu vei fi fericit nici în relaţiile cu alte persoane. Trebuie să-ţi creezi stabilitate şi fericire în propria viaţă înainte de a o împărtăşi cu altcineva.
OPRESTE-TE DIN A MAI FI INACTIV. Nu mai analiza aşa de mult fiecare situaţie căci vei crea probleme care nici măcar nu existau. Evaluează situaţia şi acţionează. Nu poţi schimba lucrurile cu care refuzi să te confrunţi. Progresul implică riscuri.
OPRESTE-TE DIN A TE MAI GÂNDI CĂ NU EȘTI PREGĂTIT când apare o nouă şansă. Pentru că cele mai multe oportunităţi din viaţă ne forţează să trecem dincolo de zona noastră de confort nu ne vom simti prea confortabil in situatii noi.
OPRESTE-TE DIN A TE MAI IMPLICA ÎN RELAȚII DIN MOTIVE GREȘITE. Relaţiile trebuie alese înţelept. Este mai bine să fii singur decât într-o companie neplăcută. Nu trebuie să te grăbeşti. Dacă trebuie să se întâmple, se va întâmpla – la timpul potrivit, cu persoane potrivită şi din motivele corecte. Îndrăgosteşte-te pentru că aşa simţi, nu pentru că te simţi singur.
OPRESTE-TE DIN A MAI RESPINGE RELAȚII NOI doar pentru că cele vechi nu au mers. Vei învata că în viaţă oamenii pe care-i întâlneşti, îi întâlneşti cu un scop. Unii te vor testa, unii se vor folosi de tine, unii te vor învaţă câte ceva. Dar, cel mai important, vor fi şi câţiva care vor scoate la iveală tot ce este mai bun din ţine.
OPRESTE-TE DIN A MAI CONCURA CU OAMENII DIN JURUL TĂU. Nu te mai gândi la ce fac ceilalţi mai bine decât ţine. Concentrează-te să îţi baţi propriile recorduri zilnic. Succesul este până la urmă o lupta doar între ţine şi propria-ţi persoană.
OPRESTE-TE DIN A MAI FI INVIDIOS PE CEILALȚI. Invidia înseamnă să numeri toate harurile cu care au fost dăruiţi alţii, în loc să te uiţi la ţine şi la ce ai primit tu. Întreabă-te următorul lucru: "Ce am eu şi toată lumea îşi doreşte?".
OPRESTE-TE DIN A TE MAI PLÂNGE ȘI NU ÎTI MAI PLÂNGE DE MILĂ. Surprizele neplăcute cu care viaţa te pune faţă în faţă nu fac decât să îţi netezească calea în direcţia care era menită pentru ţine. Poate nu înţelegi şi nu vezi asta în momentul în care lucrurile rele se petrec şi poate îţi va fi greu. Dar reflectă şi la celelalte lucruri negative care ţi s-au întâmplat în trecut. Vei observă destul de des că fiecare dintre ele te-a condus într-un loc mai bun, către o persoană mai bună, la o stare de spirit minunată sau o situaţie fericită. Aşa că zâmbeşte! Lasă-i pe toţi să vadă că astăzi eşti mult mai puternic decât erai ieri. Şi astfel vei fi.
OPRESTE-TE DIN A MAI PASTRA RESENTIMENTE. Nu îţi trăi viaţă cu ura în suflet. Vei ajunge să te răneşti mai mult pe ţine decât pe oamenii pe care îi urăşti. Iertarea nu înseamnă "Ceea ce mi-ai făcut este în regulă", ci iertarea înseamnă " Nu o să te las să îmi strici fericirea pentru totdeauna". Iertarea este răspunsul… Renunţă la ranchiună, găseşte-ţi pacea şi eliberează-te. Şi, nu uită, iertarea nu este numai pentru alte persoane, este şi pentru ţine. Atunci când este nevoie, iartă-te şi pe ţine, mergi mai departe şi încearcă să te descurci mai bine dată viitoare.
OPRESTE-TE DIN A-ȚI MAI PIERDE TIMPUL dând explicaţii şi scuzandu-te la nesfârşit pentru greşeli. Prietenii tăi nu au nevoie de asta, iar duşmanii tăi oricum nu vor crede. Doar fă ceea ce simţi că este corect. 
OPRESTE-TE DIN A MAI FACE ACELEASI LUCRURI MEREU SI MEREU FARA SA IEI O PAUZA. Momentul sa tragi adanc aer in piept si sa iei o pauza este exact atunci cand nu ai timp pentru asta. Daca continui sa faci ceea ce faci, vei primi ceea ce iti oferi. uneori este mai bine sa faci un pas inapoi, sa te distantezi pentru a vedea lucrurile mai clar.
 OPRESTE-TE DIN A MAI TRECE CU VEDEREA FRUMUSETEA LUCRURILOR MARUNTE. Bucură-te de lucrurile mărunte pentru că într-o zi te vei uita înapoi şi vei descoperi că ele erau de fapt lucruri importante. Cele mai bune perioade din viaţa ta vor fi acele momente mici, aparent neimportante, pe care le-ai petrecut râzând cu cei care contează pentru ţine. 
 OPRESTE-TE DIN A MAI INCERCA SA FACI TOTUL PERFECT. – In realitate nu perfectionistii sunt recompensati, ci cei care duc lucrurile la bun sfarsit.
 OPRESTE-TE DIN A MAI ALEGE CALEA UȘOARĂ. Viaţa nu e uşoară, mai ales atunci când plănuieşti să obţii ceva care să merite. Nu alege calea uşoară care să te ducă acolo. Realizează ceva extraordinar.
OPRESTE-TE DIN A TE MAI PURTA CA SI CUM toate lucrurile sunt in regula, atunci când nu sunt. Este normal să te împiedici din când în când . Nu trebuie să te prefaci sau să demonstrezi mereu că eşti puternic. Nu ar trebui să fii preocupat nici de ceea ce cred ceilalţi - plângi, dacă simţi nevoia - este sănătos să îţi verşi lacrimile. Cu cât mai curând vei face asta, cu atât mai repede vei fi pregătit să zâmbeşti din nou.
OPRESTE-TE DIN A-I MAI ÎNVINUI PE ALTII PENTRU NECAZURILE TALE. Îţi vei realiza visele în măsură în care îţi vei asumă responsabilitatea pentru viaţă ta. Când îi învinuieşti pe alţii pentru lucrurile prin care treci, le predai lor controlul asupra acelor părţi din viaţă ta.
OPRESTE-TE DIN A-ȚI MAI FACE ATÂTEA GRIJI. Grijile nu vor face ca ziua de mâine să fie mai puţin grea, dar sigur vor face că ziua de astăzi să fie mai puţin veselă. Pentru a află dacă merită să te îngrijorezi pentru o situaţie întreba-te următorul lucru: "Va mai conta situaţia asta peste un an? Peste trei? Peste cinci?" Dacă răspunsul este nu, e clar că îţi faci griji inutil.
OPRESTE-TE DIN A TE MAI CONCENTRA PE CE NU VREI SĂ SE ÎNTÂMPLE. Concentrează-te pe ce îţi doreşti să se petreacă. Gândirea pozitivă este ingredientul de baza al oricărei poveşti de succes. Dacă te trezeşti în fiecare dimineaţă gândindu-te că ceva minunat ţi se va întâmplă în ziua respectivă şi eşti puţin atent, vei observă destul de des că ai avut dreptate.
OPRESTE-TE DIN A MAI FI NERECUNOSCĂTOR. Oricât de bună sau grea a fost până în acel moment, trezeşte-te dimineaţa şi fii mulţumit că trăieşti. Cineva, undeva se lupta cu disperare să trăiască. În loc să te gândeşti la ceea ce îţi lipseşte, gândeşte-te la ceea ce ai tu şi le lipseşte altora.

SURSA...
http://www.marcandangel.com/…/30-things-to-stop-doing-to-y…/

Preluare de pe prietenii lui Bill

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu