BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


luni, 27 martie 2017

P4 - INVENTARUL

Acest pas necesită auto-examinare, lucru care poate fi incomod, dar onestitatea este esențială în acest proces. Cheia este de a identifica orice zone de regret din trecut, jena, vina sau furie.

Scopul
Incepi sa determini cauza care a condus la consumul obsesiv de alcool. Vei examina problemele tale emoționale, în scopul de a te pregăti pentru o viață in abstinenta.

Cum?
 • Fii onest in legatura cu defectele tale de caracter. Ele pot oferi în primul rând informații despre de ce ai început să bei.
 • Accepta faptul că problema este în interiorul tau și scoate cuvântul „vina“ din vocabular. Tu si numai tu esti responsabil pentru comportamentele tale.
 • Lucreaza indeaproape cu sponsorul. El va împărtăși defectele lui cu tine, iar asta iti va oferi confort și securitate.

Exemple
 • „Îi mint pe oamenii la care tin și asta ii raneste.“
 • „Sunt însetat de putere și mă laud cu privire la realizările mele.“
 • „I-am înstrăinat pe cei din jur prin egoismul meu.“
 • „Le induc celorlalti o stare de stres vorbindu-le despre stima mea de sine scazuta si despre sentimentele mele de vina.“
 • „Sunt fățarnic și ii judec pe ceilalti.“
 • „Sunt irascibil și imi vars furia pe familia și prietenii mei.“

Sugestii
 • Nu renunta. Nu vei beneficia de acest pas dacă nu constientizezi defectele.
 • Ai încredere în tine și sponsorul tău. Aminteste-ti: esti mai mult decât greșelile tale.
 • Aprofundeaza (inventar amanuntit) și fa in scris inventarul. Aceasta va fi prima dovada concretă a recuperării.

Mituri
 • Acest pas este menit să te dărâme. Cei care finalizează acest pas spun că simt o încredere sporita odată ce au constientizat in cele din urmă cu se confruntă. Sunt pregatiti să înceapă următorul capitol din viața in abstinenta si ca versiuni mai bune a lor.

Impartasire - o perspectiva asupra Pasului 4

<< Anii mei de dependenta m-au adus in circumstanțe destul de dureroase.
Din cauza alcoolului si altor vicii de comportament carora nu le-am putut face față, am ajuns să rănesc pe alții și pe mine. Am făcut lucruri de care mi-e rușine. Am purtat o mască, am trăit in minciună și totusi faceam totul afisand un zâmbet mare pe fața, pretinzând că totul a fost bine.
Până când am intrat de recuperare am fost daramat, rușinat, deprimat, confuz și fără speranță. Aveam nevoie de ajutor. Lucrul cu cei 12 pași a dschis o poartă de acces pentru o transformare serioasă.

Descopera radacinile dependentei

Pasul 4 a fost pentru mine exact de ce aveam nevoie - ca în cazul în care cauciucul a întâlnit drumul.
Este pasul care m-a speriat cu adevărat. Dar, în același timp, m-a incitat. Este pasul care m-ar putea ajuta sa ajung la rădăcina gândurilor mele nebune, comportamentelor, adicției. Adică, de ce pe lumea asta, as continua sa consum alcool pentru a-mi amorți simturile sau de a ma folosi de oameni pentru a umple golul? Care au fost cauzele care au stau la baza dependentei mele?
Dacă există un lucru pe care acest pas m-a învățat, este că pentru a ajunge la comoara îngropată e nevoie să-ți murdărești mâinile!
Pasul 4 m-a îndemnat să sap printr-o mulțime de „defecte“ și sa încep o călătorie spre vindecarea rănilor vechi și redescoperirea sinelui propriu. Se pare că pur și simplu uitasem de mine.

Pasul Inventarului

Acest lucru înseamnă pur și simplu a privi cu onestitate la toate trăsăturile bune și rele de caracter. “Decojirea cepei! Inventarul se face in scris. TOT ce descoperi pui pe hartie.
Cum? Sa scriu despre trăsăturile mele de caracter negative? Despre defectele mele? Să recunosc că am rănit pe alții? Ca nebunia imi apartine? Sa-mi asum responsabilitatea pentru toate momentele când am manipulat, mintit, etc?
Da. Crezi sau nu, este important pentru o recuperare solidă și o schimbare in viata.

Descopera copilul ranit din tine

Vei scrie mult la Pasul 4. Vei privi trecutul. Vei deveni capabil de a privi o parte din ranile copilăriei sau trăsături pe care le-ai cules de-a lungul drumului. Vei simti unele lucruri pe care le-ai tinut amortite zeci de ani și vei lucra cu ele. Vei aborda cu curaj orice defecte de caracter, slabiciuni sau programare internă, care te-a ținut în robie.
Am simțit o mare ușurare după ce am finalizat acest pas. Mi-am indreptat pătrat umerii și am putut ridica privirea. Apoi, odata ce rnile au inceput sa se vindece, am putut sa ma uit la mine intr-o nouă perspectivă, una plina de iubire si compasiune. M-am iertat pentru trecutul meu. Am scapat de greutatea bagajului emotional pe care il caram cu mine.
Sugestia mea: permite curajului să iasa la iveala și fi TOTAL onest cu tine insuti. Sapa adânc. Descopera strat după strat durerea, minciuna, rușinea și mânia și ajungi la cine esti cu adevarat: un suflet frumos și curajos! >>

REFERINTA:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu