BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 13 aprilie 2017

Meditatii zilnice

13 aprilie

FALSUL CONFORT AL AUTOCOMPĂTIMIRII

Autocompătimirea este unul dintre cele mai nefericite şi istovitoare defecte dintre cele care ne sunt cunoscute. Este o barieră în calea oricărui progres spiritual şi poate anula orice comunicare eficientă cu semenii noştri din cauză că mereu necesită în mod exagerat atenţie şi compasiune. Este o formă lamentabilă de martiraj, pe care noi nu prea ni-l putem permite.
ÎN VIZIUNEA LUI BILL

Falsul confort al autocompătimirii mă izolează doar temporar de realitate, iar apoi cere, ca şi în cazul unui drog, o doză tot mai mare. Dacă mă las pradă acestei ispite, s-ar putea să recad. Ce pot să fac? Un antidot sigur este să-mi îndrept atenţia, oricât de slab la început, către alţii mai puţin norocoşi decât mine, preferabil către alţi alcoolici. În măsura în care dau dovadă că pot să-i înţeleg, voi putea reduce din suferinţa mea exagerată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu