BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


duminică, 9 aprilie 2017

Listele pasului 5

Ce ar fi de scris la pasul cinci?

Inainte de pasul cinci nu este nevoie de altceva scris in afara inventarului personal.
Dupa pasul cinci ar fi bine sa ramana trei liste:

Prima ar fi o lista a defectelor tale de caracter. Poate fi folosita lista defectelor de caracter* prin verificarea defectelor de caracter care se aplică pentru tine. Această listă va ghida pașii 6 și 7.

A doua ar fi o listă preliminară de persoane pe care le-ai ranit pentru pasul 8.

A treia ar fi o listă cu numele persoanelor pentru care pastrezi inca resentimente si le respingi. Posibil sa vina un moment in care sa consideri necesar sa ii ierti pentru ca resentimentul sa fie eliminat. Iertarea te ajuta pe tine sa te simti mai bine, deci o faci pentru tine, nu pentru celalalt.

Aceste liste par a fi o idee bună daca ai de gand sa "dai foc" inventarului personal (a porni inventarul personal cu gandul ca dupa ce scrii - si marturisesti unei alte persoane - vei 'da foc' hartiilor si nimeni altcineva nu le va citi, stimuleaza ONESTITATEA fata de sine, dand sanse pasului patru sa devina eficient).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu