BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 20 aprilie 2017

PASUL CINCI - Carticica Rosie

PASUL CINCI
I-am mărturisit lui Dumnezeu, nouă înşine şi unei alte fiinţe umane, natura exactă a greşelilor noastre.  
  
    Dacă am fost cinsitiţi şi meticuloşi în alcătuirea inventarului personal, am enumerat şi am analizat resentimentele noastre şi am sesizat răul pe care l-am cauzat celorlalţi.
     Avem o listă cu cele mai mari handicapuri şi imperfecţiuni ale noastre şi, de asemenea, numele oamenilor care au avut de suferit ca urmare a vieţii noastre de necontrolat şi a comportării noastre nesănătoase.
     Aceste fapte indică anumite defecte din viaţa noastră; ele fac obiectul înregistrării greşelilor noastre. Am stabilit punctele noastre slabe şi nu ne-am propus doar să le eliminăm, ci să şi pregătim un plan de acţiune care să ducă la recompensarea şi fericirea bărbaţilor şi femeilor care au suferit din punct de vedere fizic, mental sau financiar, ca urmare a consumului nostru  necontrolat de băutură.  
     Pasul Cinci este un pas pregătitor pentru restituirea pe care ar trebui să o facem, pe măsură ce îndeplinim prevederile Pasului Nouă, atunci când corecţiile sunt necesare şi le facem.
     Natura exactă a greşelilor noastre trebuie recunoscuta faţă de Dumnezeu şi de noi înşine şi apoi discutată cu o terţă persoană.
     Tendinţa generală potrivit părerii unui membru nou este să nu ţină seama de importanţa recunoaşterii vreunui lucru către O Altă Fiinţă Umană.
     Fondatorii mişcării noastre cunoşteau valoarea acestui lucru; ştiau că numai făcând acest lucru vom dobândi smerenia şi inspiraţia spirituală necesare pentru dezvoltarea continuă în existenţa A.A.
     Cei mai mulţi dintre noi am simţit că autoevaluările erau exacte şi pentru că
i-am încrediţat lui Dumnezeu greşeala comportamentului nostru din trecut şi a gândirii noastre alcoolice, nu am mai simţit nevoia de a continua. Ne spuneam că Dumnezeu ştie, ca El ne va ierta şi astfel chestiunea este închisă.
     Este o gândire dulceagă de alcoolic. Aceasta urmează un tipar vechi, dar nu este decât o amăgire, o nouă formă de scăpare de responsabilitate. Trebuie să ne încredinţăm secretele strânse în timp unei alte persoane, dacă vrem să ajungem la pace sufletească, încredere şi respect de sine.
     Smerenia pe care acest pas ne-o aduce este vitală pentru bunăstarea noastră viitoare. Nu vom avea inspiraţie spirituală, nu vom scăpa de nelinişte şi teamă până când nu scoatem la suprafaţă secretele din interiorul nostru. Trebuie să renunţăm să ne ascundem de oameni şi să începem să privim în faţă faptele şi problemele dacă dorim să fim eliberaţi de teamă şi tensiune.  
  Pasul Cinci este un pas pivot. El cheamă la acţiunea care începe o trezire spirituală reală pe măsură ce ne recăpătăm CREDINŢA şi LUCRĂRILE VERBALE.
     Dacă acest pas vi se pare dificil (şi s-ar putea să pară aşa) amintiţi-vă că dumneavoastră nu constituiţi o excepţie. Mulţi dintre noi au experimentat aceeaşi reacţie. Această reacţie nu este nimic altceva decât reflexele unei personalităţi alcoolice muribunde, încercând să evite realitatea - a trecut prea puţin timp de la schimbarea noastră bruscă, de la raţionalizarea alcoolicului la un comportament reabilitat necesar programului nostru.
Suntem dominaţi, în mod incoştient, de vechile noastre idei. Acestea constituie doar gânduri de răzvrătire de moment. Vor lăsa loc repede puterii purificatoare a noii noastre filozofii dacă vom fi deschişi şi vom avea credinţa că Dumnezeu ne va ajuta să ajungem la soluţia potrivită.
     Pasul subliniază în mod specific cum trebuie acţonat. Atunci când soseşte timpul potrivit aranjează o discuţie cu orice persoană din afara grupării A.A., care va înţelege, dar nu va fi afectată de povestirea ta. Nu trebuie să întreprindem acest pas cu cineva care nu ne-ar respecta confidenţele. Din acest motiv, cea mai bună alegere ar fi un preot sau un medic psihiatru. Cea mai mare parte dintre cei menţionaţi sunt calificaţi şi vor fi onoraţi de încrederea pusă în ei atunci când vor auzi povestea noastră.
     Nu există un timp prestabilit pentru efectuarea acestui pas - nu trebuie să ne grăbim. Este o stare a minţii care va creşte în interiorul tuturor membrilor sinceri care „s-au rătăcit" prin filozofia A.A. şi care va indica în mod clar momentul în care sunt pregătiţi. Totuşi, atunci când soseşte timpul trebuie să acţionăm imediat. Amânarea realizării acestuia nu este bună pentru planul nostru de recuperare.
     Dacă aveţi îndoieli în legătură cu momentul realizării Pasului Cinci - făceţi-l imediat. Este mult mai bine să-l realizaţi înainte de a crede că sunteţi pregătiţi decât să îl amânaţi şi apoi să nu-l mai faceţi deloc. Mulţi membri, care de mulţi ani au ajuns la abstinenţă în cadrul asociaţiei A.A., găsesc că realizarea Pasului Cinci îi ajută, din când în când, să-şi menţina abstinenţa împlinită. Pasul Cinci aduce catharsis spiritual (https://dexonline.ro/definitie/catharsis ) şi mental şi ar trebui efectuat periodic.
     Nu sunteţi angajat într-o afacere cu Dumnezeu şi o altă fiinţă omenească. Dacă inventarul dvs. a fost minuţios „va aflaţi în poziţia de a vă ascunde mândria", de a spune o poveste "care va aduce la lumină fiecare răsucire de caracter, fiecare fisură întunecată din trecut". Nu aveţi nici un motiv să vă îndoiţi de valoarea spirituală şi psihologică oferită. Veţi fi bine rasplătiţi pentru efortul dvs şi vă veţi afla în poziţia de a nu va găsi cuvintele pentru a vă putea exprima gratitudinea. Înţelegerea acestor lucruri vine doar o dată cu experienţa.
      Interpretarea semnificaţiei adânci a recunoaşterii greşelilor proprii faţă de Dumnezeu, faţă de noi înşine şi faţă de o altă fiinţă omenească se rezumă logic spunând:
 „Odată realizat  acest pas, fără  să avem nimic de ascuns, suntem încântaţi. Putem privi lumea în ochi. Începem să simţim apropierea de Creatorul nostru. Am avut, cu siguranţă, convingeri spirituale, dar ACUM AM ÎNCEPUT SĂ AVEM PARTE DE O EXPERIENŢĂ SPIRITUALĂ.”
RECAPITULARE
Schimbarea  de la un alcoolic la o PERSONALITATE NOUĂ A.A. devine  mai evidentă după finalizarea Pasului Cinci. Suntem impresionaţi de simplitatea acestui mijloc spiritual eficient, care a avut semnificaţia unui început al deşteptării spirituale în fiinţa noastră. Pasul reprezintă o provocare directă la sinceritate, întrucât ne-a promis umilinţa şi experienţa spirituală când am discutat despre defectele noastre cu o a treia persoană.
      Acesta este un pas din program care îţi arată ce să faci în momentul finalizării lui. Acest sfat este oferit în cartea noastră A.A. El spune:
„Întorşi acasă vom gasi un loc în care putem să stăm liniştiţi timp de o oră, revăzând cu grijă ce am făcut. Mulţumim Domnului din adâncul sufletelor noastre pentru faptul că îl cunoaştem mai bine. Luând această carte de pe raft, întoarcem paginile ce conţin cei 12 Paşi. Citim cu atenţie primele cinci propoziţii, ne întrebăm dacă am omis ceva, pentru că noi construim O Punte Pe Care Vom Păşi în Final Ca Oameni Liberi. Până acum consideram munca noastră drept solidă? Aceste pietre sunt aşezate la locul potrivit?
Ne-am zgârcit la turnarea betonului în fundaţie? Am încercat să facem mortar fără  nisip? Dacă putem răspunde la aceste întrebări cu satisfacţie, putem să ne îndreptăm privirea spre Pasul Şase.


Material preluat de pe Prietenii lui Bill (F., Voluntari)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu