BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 12 mai 2016

wisdom of the rooms


“ Nu te lua prea tare in serios”Cȃnd am intrat în program totul era foarte important, iar eu eram foarte grav. Situaţia mea financiară, viitorul meu, relaţiile me distruse – totul era copleşitor. Imi amintesc cum mergeam la întȃlniri si cȃnd se rȃdea  mă gȃndeam “Ce naiba o fi aşa de hazliu? Singurul motiv pentru care suntem aici este că vieţile noastre sunt de rahat!” Mi-a luat ceva timp pȃnă să iau parte şi eu la rȃsetele acelea,  iar atunci cȃnd am făcut-o , viaţa mea a început să se schimbe. 
Pe măsură ce avansam în program, acel sentiment de osȃndă ameninţătoare a început să se risipească si am simţit că pot să respir din nou. Secretele si ruşinea pe care le ascunsesem pentru atȃt de multă vreme au început să iasă la iveală, iar pe măsură ce impărtăşeam ce era in interiorul meu cu alţii, am început să mă simt mai uşurat. Am început să rȃd mai mult de propria persoană şi împreună cu ceilalţi, si în final am început să mă simt din nou om şi părtaş la grup. Si peste toate, am început să înţeleg ce era cu adevărat important.
Astăzi ştiu că viitorul se va rezolva de la sine dacă eu am grijă de ziua de azi. Acum am incredere că o Putere Superioară  lucrează în viaţa mea, şi chiar dacă lucrurile nu ies asa cum vreau eu, nu numai că e in regulă, dar adesea se dovedeste a fi  chiar mai bine. Astăzi banii nu sunt mai importanţi decat relatiile, şi singurele lucruri care contează intr-adevăr sunt  sănătatea si abstinenţa.  
Astăzi am învăţat să trăiesc viaţa aşa cum este şi, cel mai important, să nu mă iau aşa de tare în serios.  

Traducere Radu 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu