BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


sâmbătă, 25 martie 2017

ACTIV, NU PASIV (Actiunea pasului 3!)

Pilula zilnică de abstinență, 24 martie

Omul are menirea de a gândi şi de a acţiona. N-a fost creat după chipul lui Dumnezeu pentru a fi un robot.
- ÎN VIZIUNEA LUI BILL -

<< Înainte de a intra în AA, de foarte multe ori nu gândeam înainte să reacţionez la tot felul de situaţii şi oameni. Când nu reacţionam, acţionam mecanic. 
După ce am intrat în AA, am început în fiecare zi 
  • să caut îndrumare din partea unei Puteri Superioare mie însumi şi 
  • să învăţ să ascult de acea îndrumare. 
Apoi am început să iau decizii şi să acţionez, mai degrabă decât să reacţionez. Rezultatele au fost constructive; nu le mai permit altora să ia decizii în locul meu după care să mă critice pentru ele.
Astăzi – ca în fiecare zi, de altfel – cu inima plină de recunoştinţă şi cu dorinţa ca voia lui Dumnezeu să se îndeplinească prin mine, viaţa mea merită împărtăşită cu alţii, în special cu confraţii mei alcoolici! Mai presus de toate, dacă nu-mi fac o religie din absolut orice, chiar şi din AA, pot deveni un canal liber pentru mesajele lui Dumnezeu.>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu