BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


vineri, 30 decembrie 2016

Ce este un program in 12 pasi

Programul in 12 pasi este un set de principii care definesc un curs de acțiune pentru recuperare din alcoolism, dependenta, compulsie, precum și alte probleme de comportament. Pasii nu sunt un program de tratament medical administrat de către profesioniști, ci mai degrabă se bazează pe experiența persoanelor care suferă de boala de dependenta, care au găsit o soluție în vederea recuperării lor. Inițial propus de Alcoolicii Anonimi (A.A.), ca o metodă de recuperare din alcoolism, cei 12 pasi au fost publicati pentru prima dată în 1939 în cartea Alcoolicii Anonimi ("Big Book"). Programul in 12 pasi a fost adoptat de către mai multe Comunitati pentru a aborda o gamă largă de probleme, inclusiv droguri, jocuri de noroc, tulburari alimentare sau compulsii sexuale. Peste 200 de astfel de organizații de auto-ajutorare, cu un numar de membri la nivel mondial de milioane, folosesc principiile Programului in 12 pasi  pentru recuperare. Grupuri auxiliare, cum ar fi Al-Anon și Nar-Anon, pentru prieteni și membri ai familiilor de alcoolici și dependenți, au aparut ca un răspuns la tratarea dependenței ca o boala care afecteaza familiile si pe cei apropiati de alcoolic/dependent.

Programul in 12 pasi oferă direcții clare într-o abordare pas cu pas cu privire la modul de recuperare din dependență și menținerea abstinentei. In plus, Programul in 12 pasi poate acționa ca "un plan pentru a trai", în sensul că acesta furnizează un șablon cu privire la modul cum ne putem transforma viata - dureros facuta praf de dependența noastră - în ceva sănătos, întreg și senin. In esenta, cei 12 pași sunt conceputi sa schimbe modul de gandire si comportament, pentru că, în cele din urmă, aceste aspecte ale noastre sunt cele care ne-au facut sa devenim dependenți.


Asa cum a rezumat American Psychological Association, lucrul cu cei 12 pași presupune:
  • a admite că nu se poate controla dependenta cuiva (un dependent nu poate fi recuperat prin constrângere)
  • a recunoaste o putere mai mare decat a noastra care ne poate intari
  • a examina greselile din trecut cu ajutorul unui sponsor (un membru cu experiență)
  • a repara aceste greseli
  • a învăța să trăim o viață nouă, cu un nou cod de conduită
  • a ajuta pe alții care suferă de aceleași dependențe sau compulsii

12 Step program
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu