BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


miercuri, 11 iulie 2018

Abstinenta emotionala

Abstinenta emotionala: 
Ce este și de ce este importanta pentru recuperare?

Abstinenta emoțională își are locul ei în recuperarea din alcoolism. Ajungerea în această etapă împinge abstinenta, de la abținerea pur și simplu de la un comportament adictiv, la crearea unui stil de viață care ajunge la un echilibru emoțional mai profund. Începem să descoperim această dimensiune a recuperarării noastre, dimensiune pe care nici nu stiam ca exista.
Abstinenta emoțională pare a fi veriga lipsă în realizarea recuperării complete din alcoolism. Ne ajută să ajungem intr-un punct al vietii noastre unde ne simțim cu adevărat întregi emoțional. 
Cateva aspecte ale abstinentei emoționale:
- ne păstrăm in interiorul centrul nostru de gravitație emoțional,
- învățam să fim noi înșine fără a mai lăsa percepțiile limitate ale altora despre noi sau dependența noastră să ne definească sau să influențeze comportamentul nostru,
- scapam de presiunea pusa pe noi de schimbarile pe care le facem
- vedem ca efortul depus da roade si ca durerea este necesară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu