BLOGUL LUI

Stefan -

MINDFUL ADDICT

MESAJE DE RECUPERARE

Parerile exprimate pe acest blog sunt personale si nu implica in niciun fel Comunitatea AA.

.

.

.

MESAJ:


INTRAND INTR-O NOUA DIMENSIUNE

<< În ultimele stadii ale alcoolismului, voinţa de a rezista ne-a părăsit. Cu toate acestea, când recu­noaştem că am fost învinşi cu desăvârşire şi suntem gata să încercăm principiile AA, obsesia ne pără­seşte şi pătrundem într-o nouă dimensiune – liber­tatea sub tutela lui Dumnezeu, aşa cum Îl înţelegem noi.

(ÎN VIZIUNEA LUI BILL)


Am norocul să mă număr printre aceia care în viaţă au avut parte de această transformare nemaipomenită. Când am intrat pe uşa AA-ului, singur şi disperat, eram dispus să cred tot ce auzeam. Unul dintre lucrurile pe care le-am auzit a fost: „Aceasta ar putea fi ultima ta mahmureală, sau poţi s-o iei de la capăt iar şi iar”. Omul care a spus aceasta o ducea, în mod evident, mult mai bine decât mine. Mi-a plăcut ideea de a mă da bătut şi de atunci am început să trăiesc liber! Inima mea a auzit ceea ce mintea n-ar fi putut auzi niciodată: „Nu-i chiar aşa grav să fii neputincios în faţa alcoolului”. Sunt liber şi sunt recunoscător! >>


Twelve steps to freedom. Start with one.

Cum am fost

Nu puteam sa dorm noaptea.

Adormeam greu.
Ma trezeam in timpul noptii si, neputand sa mai dorm, ma dadeam jos din pat sa beau ceva. Pentru somn! Incercam apoi sa adorm si iar ma trezeam. Iar beam. De data asta pentru ca nu puteam sa dorm, ziceam eu.
Dimineata eram spart ...

Citeste mai departe:

DESPRE MINE


joi, 15 decembrie 2016

7- Let go and let God - Da drumul si lasa-L pe Dumnezeu

Sugestii pentru recuperare 7


Motto:

 Accept indrumarea si nu ma mai opun. 

7- Let go and let God - Dă drumul și lasa-L pe Dumnezeu 

Practicarea acestui principiu în viața de zi cu zi ajută la eliberarea unei parti din povara pe care o avem de dus in recuperare și viață în general. Realizam ca nu avem răspunsuri la toate problemele vieții și că, uneori, trebuie să fim umili și să recunoastem lipsa de putere în fața unor dificultăți. Răspunsul, dacă este să vină, trebuie să fie prin intermediul unui Dumnezeu, asa cum il intelege fiecare. Nu trebuie inteles insa gresit acest principiu în procesul de recuperare. "Dă drumul și lasa-L pe Dumnezeu" nu înseamnă că ar trebui să stam și să așteptam ca Dumnezeu să ne scape de toate grijile și necazurile noastre. Facem partea noastra si tot ce ne sta in putinta pentru a face față problemelor. Luăm măsurile necesare, de obicei lucrând unul dintre Pași - și apoi lasam Puterea noastra superioara să ne arate rezultatele cand crede de cuvinţă. În acest fel simțim ușurare, constienti fiind ca am luat măsurile necesare și am făcut tot ce puteam face. Apoi putem da drumul fricilor, grijilor și anticiparilor nerealiste, dobandind încredere în planul lui Dumnezeu pentru viața noastră.
Când practicăm "Dă drumul și lasa-L pe Dumnezeu", restrictionăm voia proprie - acel impuls adictiv din noi care impune ca lucrurile sa se intample cum vrem noi, cand vrem noi. Cunoastem ce rezultate am avut în trecut; știm cum era viața când consumam alcool; ne amintim starea mizerabilă, viaţa haotica si durerea de pe vremea in care mergeam pe voia proprie. Dar când vedem rezultatelele dupa ce lasam sa se faca voia Lui, capatam incredere si ne intarim credinta ca El stie mai bine care este interesul nostru, chiar dacă noi nu vedem sau nu intelegem asta in momentul respectiv. Atunci când lucrăm principiul "Dă drumul și lasa-L pe Dumnezeu sa lucreze" practicăm credința în Dumnezeul nostru, o credință care duce la o creștere spirituala si la intarirea contactului constient, catre o relație mai profundă cu El. Dacă Dumnezeu ar putea veni să ne vorbească direct, ne-ar spune că ne iubește și are interesul nostru la inima. 
Tot ce trebuie să facem este de a da drumul voii noastre și sa il lasam pe El să-și facă treaba!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu